Spotdetails

Spotter MercedesFreak HUNGARY biro_photography
Spotted in Hagestein, Netherlands
Date 2020-01-29 12:01

Er rijdt enorm gaaf spul op de Nederlandse snelwegen! Zelfs zo gaaf dat de spot vaak niet eens meer terug te vinden is in Nederland. Zoals deze speciale Ferrari editie. Gespot in de zomer van 2019 en die zomer is hij nergens anders gespot geweest. Datzelfde heb ik ook met een Ferrari 275 GTB op oud Nederlands kenteken, alleen op de snelweg gespot en daarvoor is de 275 GTB nergens anders gespot. Erg uniek en dat maakt spots op de snelweg super gaaf! Je snapt natuurlijk wel dat ik begon te stuiteren nadat deze dikke Italiaanse supercar voorbij reed! Enorm bizar om deze zilveren F12 TDF te zien en afkomstig uit Duitsland. Dit exemplaar is zelfs nog nooit eerder gespot geweest, niet eens in de grote Duitse steden, hoe cool om het dan wél in ons kleine kikkerlandje te spotten! Én een mooie toevoeging aan deze Ferrari is dat er géén kenteken voorop zit. Zo zie je hoe bruut de voorkant echt is!

Auto details

Topspeed 340 km/u
Acceleration 0-100 km/u 2.90 s
Power 780 pk
Torque 705 Nm @ 3000 tpm
Weight 1415 kg

Comments on this spot


 1. Profile pic
  NETHERLANDS carsandphotostuff  -  2020-01-29 at 12:17

  deze stond afgelopen zomer op het circuit van Zandvoort. Vet dat die nu ook op de openbare weg gezien is!

 2. Profile pic
  NETHERLANDS De Friezen Crew  -  2020-01-29 at 12:55

  Heerlijk!

 3. Profile pic
  NETHERLANDS D&A Crew  -  2020-01-29 at 13:11

  Heel gaaf! Jammer dat Autogespot waarschijnlijk alle snelwegspots gaat verbieden.,.Persoonlijk zouden ze dat niet moeten doen, want er worden zo af en toe echt schoonheden gespot zoals deze!

 4. Profile pic
  NETHERLANDS R&M-spots  -  2020-01-29 at 15:01

  [@D&A Crew] Waarom zouden ze dat doen? Heb ik ergens iets gemist?

 5. Profile pic
  NETHERLANDS JDR_25  -  2020-01-29 at 16:16

  Heerlijk spotje!

 6. Profile pic
  NETHERLANDS hardstyler  -  2020-01-29 at 16:25

  Fantastisch spotje! De SVDD voor vandaag is weer bekend. Zegt ook wel een hoop dat zoveel snelwegspots SVDD worden. De 'community' wil dus heel niet dat dit snelwegspots verbannen worden.
  @R&M-spots Een groepje spotters heeft een mail gestuurd naar AG met wat punten wat opgevallen is, waaronder het aantal views. Hierop gaf AG aan het verbannen van snelwegspots mogelijk een optie was om de views op stilstaande spots weer omhoog te krijgen.

 7. Profile pic
  NETHERLANDS R&M-spots  -  2020-01-29 at 17:05

  @hardstyler Hmmm ik denk dat ze de oplossing voor views beter ergens anders kunnen gaan zoeken. Als ik alleen al kijk naar de hoeveelheid en kwaliteit van de snelwegspots die jij en MercedesFreak uploaden zou dat enorm zonde zijn.

 8. Profile pic
  NETHERLANDS hardstyler  -  2020-01-29 at 17:22

  @R&M-spots Het feit dat er wordt gezocht naar een manier de views weer omhoog te krijgen is een goed ding. Ik denk persoonlijk ook niet dat dit de manier is. Gelukkig is nog niks zeker. Het is enkel een gedachte van de crew.
  Het zal enorm zonde zijn. Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar (actief) aan het spotten en aan apparatuur ook al richting de 10k uitgegeven om de beste kwaliteit te leveren. Dit zal dan ineens ophouden. Het idee alleen van de crew schopt me dus al tegen het zere been. Vind het echt niet tof.

  Op deze manier zal het spotten worden verbannen naar enkel de grote steden, of kleine rijke dorpjes. Iedereen zal gaan vissen in dezelfde vijver. Dezelfde spots die keer op keer worden geüpload.

 9. Profile pic
  HUNGARY MercedesFreak  -  2020-01-29 at 17:42

  @D&A Crew @R&M-spots @hardstyler
  Dat zou enorm zonde zijn, want er zitten veel toffe snelweg spots tussen die niet meer gauw en/of nooit meer gespot worden, zoals deze Ferrari 275 GTB > https://www.autogespot.nl/spots?spotter=MercedesFreak&brand=Ferrari&type=275+GTB&spottype=photo

  Als ik een spotronde doe, kom ik in Utrecht nauwelijks wat tegen omdat Utrecht geen Amsterdam, Den Haag of Rotterdam is. Het is in regio Utrecht vaak "knokken" om in ieder geval 1 spot te vinden. Na zo'n ronde vlucht ik dan wel vaak naar de snelweg om te kijken wat ik daar zie. En voor mij met succes. Buiten dat, om voor mezelf te spreken, lever ik goede kwaliteit snelweg foto's / spots en upload ik geen onscherpe rommel. Daar mag dan ook wel wat tegen over staan, toch? Ik bedoel, in de loop der jaren heb ik duur Canon apparatuur aangeschaft om goede kwaliteit te leveren. En nee, dat vraagt Autogespot niet van me, dat klopt. Dat geeft hierbij wel aan dat ik het spotten serieus doe.

  1/4

 10. Profile pic
  HUNGARY MercedesFreak  -  2020-01-29 at 17:43

  En om het nu nog maar over de views te hebben, want dat lees ik uit spotter Hardstyler zijn reactie. Het is onzin dat de views minder zijn door de snelweg spots. Dit komt toch echt doordat een niet-geregistreerde AG bezoeker maar 1 foto van een spot kan zien. For example: De link onder dit bericht is een Porsche 991 Carrera S Cabriolet met meer dan 1300 views in 2017. Toen dus iedere bezoeker alle foto's van een spot kon zien. En dan hebben we het maar over een Porsche 991 Carrera S Cabriolet op een snelweg !!!
  https://www.autogespot.nl/porsche-991-carrera-s-cabriolet/2017/05/12

  Sinds de aanpassing / update van een spot bekijken op de website door een niet-geregistreerde AG bezoeker zijn de views enorm gedaald, met elk merk, type, model van een auto. Ik vind het dan heel jammer om dit te betrekken dat het komt door de snelweg spots.

  2/4

 11. Profile pic
  HUNGARY MercedesFreak  -  2020-01-29 at 17:43

  Ik ben wel van mening dat er beter gekeken moet worden naar kwaliteit van snelweg spots. Er worden té vaak snelweg spots geupload waarvan de helft onscherp is. Die spots voegen totaal niks toe aan de website. Nee, dit is geen fotocompetitie-wedstrijd-site, maar merendeels onscherpe foto's bij een spot voegen gewoon echt niks toe. Het is een betere oplossing om daar naar te kijken. Ik wil dan hierbij ook melden dat ik daar best wel tijd voor vrij maken. In de ruim 15 jaar, sinds ik Autgespot ontdekt heb, ben ik nog steeds een actieve spotter qua uploaden, dagelijks spots bekijken en melden. Ik meld iedere spot die een foute benaming heeft op de website, zodat spots onder de juiste categorie, merk, type, model, tuner e.d. vallen. Daarbij wil ik dus ook extra tijd voor vrij maken om te kijken naar alleen puur kwaliteit van snelwegspots. (dus geen volledige mod) En met mij zijn er nog meer vaste spotters die hier tijd in willen steken. Alle beetjes helpen!

  3/4

 12. Profile pic
  HUNGARY MercedesFreak  -  2020-01-29 at 17:43

  !!!! En misschien het belangrijkste: De community wilt helemaal niet dat snelwegspotten niet meer toegestaan wordt. Er worden vaak zat snelwegspots SVDD. Deze al een McLaren GT en een TVR Tuscan. Om maar even aan te geven...... !!!!

  Lang verhaal; ik hoop dat de AutoGespot Crew hier naar kijkt. Bijzondere snelwegspots worden niet minder bekeken dan stilstaande spots. Ik krijg hierbij ook altijd toffe reacties, er worden altijd weer pareltjes geüpload én de stemmer kiest klaarblijkelijk ook voor een snelweg spot als SVDD. Als dat verdwijnt, verdwijnen dus ook weer meer pareltjes van de site. Spotten wordt dan alleen nog maar voor de grote steden. En dan heb je totaal geen variatie meer in spots. Een zoveelste F12 TDF in Monaco is vele malen minder leuk dan een nieuw geregistreerde F12 TDF op de Nederlandse snelweg. Of een 275 GTB die ik op de snelweg gespot en geüpload heb en tot heden nooit meer gespot is.

  4/4 Excuus, ik moest dit in delen doen omdat mijn lap tekst té groot was om in één keer te plaatsen.

 13. Profile pic
  NETHERLANDS 078  -  2020-01-29 at 18:31

  het premium is de grootste boosdoener voor de views idd

 14. Profile pic
  NETHERLANDS thomcarspotter  -  2020-01-29 at 19:12

  Gave spot! Persoonlijk geen fan van snelwegspots, maar ieder z'n ding. Dit soort topspots zijn natuurlijk wel erg gaaf om op de site te zien! Maar een Carrera S of RS6 zou van mij niet hoeven.

 15. Profile pic
  NETHERLANDS hardstyler  -  2020-01-29 at 19:18

  @thomcarspotter Jij hebt het natuurlijk wel makkelijker als bewoner van de spotstad van Nederland. Voor de mensen (ver) buiten deze grote steden of rijke dorpen is het een stuk lastiger. Heb vaker geroepen dat ik liever de carrera (4)S zie verdwijnen, daar je deze op elke hoek van de straat ziet. Dit is echter pertinent uitgesloten door de crew, omdat spotten voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook in de landen waar veel minder spotjes rondrijden.
  Dan staat het verbieden van snelwegspots hier haaks op. Veruit de meeste spots die je ziet, zie je rijdend. Helaas niet stilstaand. Ik kom m'n spotjes ook liever stilstaand tegen hoor! Maar het doel is natuurlijk zoveel mogelijks tof spotten. En middels het sterrensysteem, spotter top 100 en SVDD verkiezingen heeft AG hier ook een competitie-element ingebouwd. En dat is verslavend.
  Ben zelf van de oude garde waar dubbele spotjes niet eens op de site mochten.

 16. Profile pic
  NETHERLANDS joos straetmans  -  2020-01-29 at 19:48

  Ik ben ook geen fan van snelwegspots. Reden is dat het - omdat er gefotografeerd wordt met een telelens - vaak 5 keer bijna dezelfde foto is van de voorkant en idem van de achterkant. Neemt niet weg dat er vaak geweldige spots tussen zitten die ik graag bekijk. Ik kan me niet goed voorstellen dat autoliefhebbers niet meer naar AG kijken, omdat er zoveel snelwegspots op zouden staan. Het is net als met tv-kijken : je selecteert wat je wil zien. Dan is een zo groot mogelijk aanbod juist goed.

 17. Profile pic
  NETHERLANDS joos straetmans  -  2020-01-29 at 19:50

  On topic : deze TDF is natuurlijk geweldig en zal terecht svdd worden.

 18. Profile pic
  milano7489@yahoo.fr  -  2020-01-29 at 19:55

  Super pics.

 19. Profile pic
  NETHERLANDS joos straetmans  -  2020-01-29 at 19:56

  En misschien is het een idee om ook gewoon spots op parkeerterreinen van evenementen toe te laten. Dat gebeurt overigens al (zie de spots van Interclassics Maastricht, IAMS, de Porsche- en Ferraridagen in Assen, de spots bij het hotel in Groningen waar nota bene deelnemers van SCS gespot worden), maar andere evenementen (concours Het Loo/Soestdijk bijvoorbeeld) worden niet toegelaten. En voor die categoriën zou AG dan aparte SVDD-categoriën kunnen instellen. Dus de snelwegSVDD, de evenementSVDD en de huistuinenkeukenSVDD.

 20. Profile pic
  NETHERLANDS thomcarspotter  -  2020-01-29 at 21:13

  Haha, ik zou willen dat ik in Amsterdam woonde. Nee hoor, ik kom er wel regelmatig, en ik werk er ook. Maar voor mij is het ook reizen naar de spotjes. In het dorp waar ik woon is helaas ook vrij weinig te spotten. @hardstyler Het terugbrengen van de dubbel-regel lijkt mij wel leuk, maar dan zouden dus alle dubbele van de site af gaan. Dat lijkt mij aan de andere kant dan weer wat minder.

  [@joos straetmans] Dat lijkt mij ook een goed idee, maar ik denk dat het voor AG teveel moeite en issues zou opleveren om nu zoiets te creëren.

 21. Profile pic
  NETHERLANDS hardstyler  -  2020-02-02 at 12:39

  @thomcarspotter
  Oow dat dacht ik altijd joh haha.
  Ik weet dat er een groepje actieve spotters uit de Top 100 in (mail)conversatie zijn met AG om de site te verbeteren. Heb er wel vertrouwen in dat daar iets moois kan uitkomen. Dit blijft gewoon de mooiste plek om spots te delen. Alleen het aanbod begint verzadigd te worden door het grote succes van de site. Steeds meer spotters buiten Nederland die actief spotjes uploaden. Dubbel regel die al heel lang weg is, dus de content blijft toenemen. Daarnaast nog de 'concurrentie' van Social Media. Benieuwd hoe de toekomst van AG er uit ziet. Hoop dat de lijn van betere kwaliteit wordt doorgezet. De grootte van de foto's zijn al flink toegenomen. En hoop uiteraard dat snelwegspots blijven. Er rijd gewoon te veel moois rond om te weren.

 22. Profile pic
  NETHERLANDS LucasH  -  2020-02-03 at 12:46

  Interessante conversatie om te lezen. Ben het eens met veel wat gezegd wordt. Vind het zelf zonde om snelwegspots niet toe te staan. Ik kies er niet voor om op die manier te spotten (wel eens geprobeerd maar toch niet mijn ding denk ik, en ik woon in Rotterdam waar genoeg te zien is) maar vind het wel vaak gave spots om te zien, zeker omdat @MercedesFreak en @hardstyler gewoon kwalitatief ontzettend goeie spots aanleveren met heerlijke foto's. Dat wil men gewoon zien. Ben het er wel mee eens dat er veel strenger op kwaliteit gecontroleerd mag worden. My god wat staat er veel troep op de site. Een hoop auto's zouden wat mij betreft niet spotwaardig hoeven te zijn, (Carrera's, Levante's etc), en wat kwaliteit betreft gewoon een stuk strenger zijn. Daarnaast ben ik net als sommige anderen hier nog van het tijdperk dat iedere auto slechts een keer in iedere stad geupload mocht worden. Het afschaffen hiervan heeft wel echt tot flink meer spul op de site geleid, mooie plaatjes maar ook veel troep. Daarom upload ik zelf nog steeds enkel sterspots. Maar goed, fijn dat er in ieder geval over wordt nagedacht.

  Trouwens, Michael, wat een heerlijke spot weer zeg! Bizar dat dit exemplaar verder nog nooit is gespot! Heel fraai vastgelegd, en wat een kick moet dat gegeven hebben zeg poh. Top!

 23. Profile pic
  NETHERLANDS PatrickC  -  2020-09-21 at 16:27

  Ik ben het wel eens met het feit dat spotten voor iedereen toegankelijk moet blijven. Natuurlijk is het zo dat een Carrera S/4S hier niet bijzonder is. Wanneer ik echter in Turkije een ronde ga (proberen te) spotten, dan ben ik blij als ik een Carrera S/4S tegenkom. Daar is het héél anders spotten dan hier.

  Wat betreft snelwegspotten ben ik het ook eens dat er best kritisch naar kwaliteit gekeken mag worden en telefoonspots van langs de snelweg niet toegelaten hoevel te worden. Van de andere kant kun je niet van mensen verwachten dat ze duurdere apparatuur gaan kopen om te kunnen spotten. Echter vind ik dat dat de afweging is die de spotter zelf moet maken. Als je goed wilt snelwegspotten moet je daarin investeren. Wil je niet investeren in camera-apparatuur en vind je je telefoon prima? Helemaal goed, maar ga dan niet langs een snelweg staan.

  OT: Wat een bizar dikke TDF zeg!

 24. This is not ok

More Ferrari F12tdf spotsRelated news