Spotdetails

Spotter mufracsek
Spotted in Budapest, Hungary
Date 2023-08-04 11:18

I was driving in the city when bumped into this line of Astons

Camera

Camera model SM-S908B
Aperture f/1.8
Shutterspeed 1/812 sec.
Focal length 6.4 mm

Auto details

Topspeed 314 KM/H
Acceleration 0-100 KM/H 3.20 s
Power 535 hp
Torque 685 Nm @ 2000 RPM
Weight 1570 kg

Comments on this spot


  1. Profile pic
    HUNGARY ShaytonSky  - 2023-08-04 at 12:20

    Great catch!

  2. Profile pic
    HUNGARY mufracsek  - 2023-08-04 at 16:29

    Köszi!

  3. Profile pic
    HUNGARY linz3r_92  - 2023-08-08 at 14:48

    Kedves Muffra!

    Időről időre felüti a fejét tőled egy kérdés, hogy mi a baja veled a régi fotós társaságnak, aminek egykoron te is a tagja voltál?

    Nos, ez a posztod tökéletesen rámutat arra, hogy miért lettél "kegyvesztett".

    Tisztában vagy te is azzal, hogy ezek az autók a Cars&Coffee idei rendezvényére tartottak éppen Etyekre. Mondanám, hogy te is a két bitesek táborát képviseled, és fingod nincsen róla, de úgy gondolom, hogy egyik sem igaz.

    Tudom, tudom, hogy te honnan tudtad volna, nem is voltál az eventen, stb., de volt olyan közeli barátod, aki ott volt, és biztosan láttál róla itt-ott te is posztokat az internetet.

    Elmondhatom, hogy régóta ismerlek. Pályafutásom kezdetén felnéztünk rád takony kölykök, mondhatom azt, hogy kivétel nélkül mindannyian.
    Mostanra viszont felnőttünk mi is, közben talán páran (ha én nem is), de túlnőttek rajtad fotózás szempontjából is, amivel gondolom nem volt könnyű megbarátkozni.
    Gondolok itt legfőképp arra, hogy a középpontból szépen lassan az évek alatt kikerültél a kör szélére, vagy azon túlra.

  4. Profile pic
    HUNGARY linz3r_92  - 2023-08-08 at 14:49

    Már nem annyira kerestük a társaságodat, nem ettük úgy minden szavadat csillogó szemekkel mint mondjuk 12 éve. Úgy gondolom azzal, hogy felnőttünk, jobban a dolgok mögé láttunk, és látunk most is.
    Viszont azt látom, hogy neked sajnos ezek a régi becsípődéseid, és piti húzásaid a mai napig megmutatkoznak itt-ott.

    Említetted azt is, hogy egyik fotós társunknak mi baja lehet veled, (szándékosan nem nevezek nevén) hiszen nem is ismer, sosem beszéltetek személyesen. Pont az ilyen, és hasonló dolgaid miatt ismert meg téged ő is látatlanul, és áll hozzád úgy, ahogy.

    Hogy ezt leírtam, csak egy kérdésem van, miért tetted fel ezeket a képeket ide?

  5. Profile pic
    HUNGARY mufracsek  - 2023-08-09 at 08:18

    Szia Dani!
    Ahogy korábban sem, úgy most sem értem azt, hogy miért gondolja bárki (akár te, akár bárki más) azt, hogy én valaha is jó, pláne a legjobb fotósnak gondoltam volna magamat? Egy időben talán (mondom talán) azért lettek jobb képeim másoknál, mert mivel idősebb vagyok, hamarabb kezdtem el dolgozni, és tudtam venni DSLR-t, míg másoknak még nem volt. De ugye egy jó kép nem csak a technikán múlik, hanem a meglátáson, beállításokon, stb. Azokban meg sose voltam erős. Még indás időkben pl. egy Marci, egy Kriss, sokszor Béla is, stb. sokkal jobb képeket csináltak, mint én. Ez tény. Sose zavart, csak próbáltam felzárkózni. Aztán kb. 2013 és 2019 között ez az egész fotós hobby nagyon háttérbe szorult nálam, se én nem fejlődtem, se a felszerelésem, így már kb. mindenki jobb képeket csinált, mint én. Ez is tény. És pont nem zavar. Ezzel remélem ezt a részt megválaszoltam.

  6. Profile pic
    HUNGARY mufracsek  - 2023-08-09 at 08:36

    Ami meg ezt az Aston sort illeti: igen, erős volt a sejtésem, hogy mivel a C&C reggelén láttam őket, így oda tartanak. Mentem le a Balatonra, és a Hegyalja úton belefutottam ebbe a 4-esbe. Az M1-M7 kivezetőn még lőttem róluk pár képet, majd mentem az M7-en tovább. Az eseménynek csak a napját tudtam, a helyszínét nem, mivel akik tudták a helyszínt, és mehettek, azoknak az volt a jelenlétük feltétele, hogy nekem nem mondhatják meg a helyszínt, nehogy én is ott legyek, és így képzeld el, hogy (surprise!) nem is mondták meg. Tehát akkor tudtam meg, hogy hol volt, amikor utólag kerültek fel a képek.

  7. Profile pic
    HUNGARY mufracsek  - 2023-08-09 at 08:37

    Másik kérdés: miben más ez a spot attól, mint amikor valakik pl. F1 alatt kiállnak a Műjégpálya mellé a Hősök terére, vagy M3 felüljáróra, és a nyilvánvalóan a ringre (tehát event-re) menő autókat fotózzák? Vagy egy FOCH ringes rendezvény alatt szintén felüljáróról fotózzák az oda menő, és este az onnan jövő autókat? Tiszta sor, hogy egy rendezvényre tartanak, vagy onnan tartanak haza, de a kép nem magán a rendezvényen készült. Ilyen, rendezvényre oda-vissza mozgó autók tömegei vannak fent AG-n. Ha tudtam volna, hogy hol a helyszín, és attól 150m-re leülők az út mellé, és ott lövök képet, az nyilván event spot. De most megnéztem, és ahol lőttem a képet, és Etyek között van 24km. Mi az a távolság az event helyszínétől, ami már event spot, és mi az, ami még nem? Ha mondjuk egy FOCH találkozóra elindul a tudjuk-ki Tatabányáról a 3 Ferrari-val, és ott az autópálya felhajtón lefotózza valaki, akkor az már event spot, mert event-re tartott? Vagy Tatabánya még ér, de Biatorbágy már nem, mert az közel van Bp-hez? Vagy Bp határától nem ér?
    Remélem sikerült választ adnom a kérdéseidre.
    Üdv!

  8. This is not ok

More Aston Martin V8 Vantage Formula 1 Edition spots



Related news